Головна » Статті » Сільський туризм » Методичні рекомендації

Харчування відпочиваючих під час відпочинку у сільській місцевості
Для підтримання здоров'я людини важливим є режим харчування — кількісне і якісне харчування, яке включає час прийому їжі, розподіл протягом доби за енергетичною цінністю і складом, умови прийому їжі. Доведено, що найсприятливішим є 3-6 разове харчування. Рекомендуються три основні прийоми їжі на добу: сніданок, обід і вечеря. Крім того, можуть бути другий сніданок, другий обід і склянка кефіру перед сном. Правильний режим харчування туристів та відпочиваючих забезпечує не лише ефективність роботи травної системи, нормальне засвоєння їжі та перебіг обміну речовин, але і добре самопочуття та задоволення.
Після огляду садиби і жилих приміщень господар погоджує з відпочиваючими питання щодо організації харчування. У тому випадку, коли гості виявляють бажання самостійно організовувати харчування (в межах садиби), їм надається кухня і необхідний інвентар, визначається місце прийому їжі. Якщо ж гості висловлюють бажання отримувати цю послугу від господарів, з ними погоджується приміщення, де буде організовано прийом їжі, та перелік страв, які буде готувати господиня (перші, другі та десерти), і з яких, за бажанням гостей, буде комплектуватись меню. При цьому слід надавати перевагу стравам, які виготовляють за місцевою рецептурою та з місцевих продуктів. З гостями визначається режим харчування (орієнтовно він може бути таким: сніданок - 8-9 год., обід - 13-14 год., вечеря - 18-19 год.). За домовленістю харчування може бути одно-, дво-, три- і чотириразове. Погоджується кількість страв, з яких буде комплектуватись меню, вага компонентів, харчові якості.
Категорія: Методичні рекомендації | Додав: Воробей (29-Трав-09)
Переглядів: 1808 | Теги: сільська садиба, харчування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім'я *:
Email:
Підписка:1
Код *: